Direct naar de contentDirect naar de footer

Ontdek de Amsterdam Lake District

Fryslân, beter bekend bij de toeristen als de Amsterdam Lake District! De Oudvaart ligt vlakbij het Friese Sneekermeer, het watersportparadijs voor jong én oud. Niet alleen op het grote open meer, maar ook rondom zijn vele mogelijkheden om heerlijk te varen.

Bekijk hieronder een aantal grote waterevents van 2020 in Friesland die zeker een bezoekje waard zijn!

7 waterevents die je niet mag missen tijdens Leve het water 2020

 • 7 waterevents die je niet mag missen tijdens Leve het water 2020

  Other.Worldly, Fries Museum

  Met Other.Worldly toont het Fries Museum de mysterieuze onderwaterwereld in al haar facetten; de schoonheid, het afschrikwekkende, het genegeerde en het fantastische. Hoogtepunt van de tentoonstelling is het werk Osedax van Edgar Cleijne en Ellen Gallagher. In deze installatie maak je een hypnotiserende reis langs een booreiland, betoverende zeedieren en deinende planten.

  15 februari t/m 3 januari 2021 - Leeuwarden

 • 7 waterevents die je niet mag missen tijdens Leve het water 2020

  Gezonken Schatten

  De keramiek die duikers vonden in historische scheepswrakken, vertellen in deze tentoonstelling fascinerende verhalen over de Maritieme Zijderoute in Azië. Daarmee gaat een verborgen wereld open van internationale handel, strijd op zee, mensensmokkel en schatgravers.

  Nog t/m 28 juni - Leeuwarden

 • 100 JAAR WOUDAGEMAAL

  100 JAAR WOUDAGEMAAL

  Het oudste stoomgemaal ter wereld speelt nog steeds een cruciale rol in de Friese waterhuishouding. Er zijn speciale draaidagen waarop het gebouw en de Friese boezem beneveld zijn met stoom, deze data wordt bekend gemaakt op de website.

  Hele jaar geopend - Lemmer

 • 11FOUNTAINS

  11FOUNTAINS

  Internationaal gerenommeerde kunstenaars ontwierpen op basis van Friese en eigen historie een unieke fontein voor alle Elf Steden.

  Circa maart t/m oktober. De fontein in Leeuwarden en Dokkum staan het hele jaar aan.

 • Wadopera

  Wadopera

  Een operaspektakel met als achtergrond Waddenzee Unesco Werelderfgoed. Ruim 180 spelers, zangers en musici nemen je mee naar het Engeland van begin 19de eeuw.

  September 2020 - Paesens Moddergat

 • HT Roeisloepenrace

  Vrijdag 22 mei vindt de 46ste editie van de spectaculaire HT-roeisloepenrace plaats. Tijdens deze zeer zware race roeien ongeveer 140 sloepen van Harlingen naar Terschelling. Met haar 32 km dwars over de Waddenzee is de race is een van de zwaarste roeiwedstrijden van het land. Of je de racers in Harlingen uitzwaait of op Terschelling opwacht, als toeschouwer wil je hier gewoon bij zijn.

  Vrijdag 22 mei – Harlingen, Terschelling

 • 75 jaar Skûtsjesilen, Fries Scheepvaartmuseum

  Wie Friesland zegt, zegt Skûtsjesilen. Het SKS (Sintrale Kommisje Skûtsjesilen), organisator van deze stoere zeilwedstrijden, viert dit jaar haar 75-jarige bestaan. Het Fries Scheepvaart Museum in Sneek toont de wereld van de Skûtsjesilers in een unieke tentoonstelling. De kampioenschappen vinden plaats in de tweede helft van juli.

  5 juni t/m 30 augustus 2020 - Sneek

Oesterwandelingen

Oesterwandelingen

Met laagwater neemt local Gerrit je mee het Wad op. Gerrit is eilander, jutter en visserman, hij weet alles over het Wad, de getijden, wat er leeft en wat je daarvan kan eten. Je plukt je eigen oesters om ze vervolgens met de lekkerste ingredienten op smaak te maken en onbeperkt van je zelfgeplukte oesters te genieten .
Vlieland

Meer events & informatie
Elektrische sloep

Elektrische sloep

Van mei tot oktober is het mogelijk om onze LEKKER 750 CABIN ELECTRIC sloep vanaf onze ligplaats in Sneek te huren. Elektrisch aangedreven, opgeladen met stroom van onze zonnepanelen, en voorzien van generator waardoor u ook kunt bijladen (mocht dit noodzakelijk zijn) tijdens uw tocht. Geniet van de stilte door een dag, midweek, weekend of week onze sloep te huren.

Neem hier een kijkje