Direct naar de contentDirect naar de footer

Ontdek de Amsterdam Lake District

Fryslân, beter bekend bij de toeristen als de Amsterdam Lake District! De Oudvaart ligt vlakbij het Friese Sneekermeer, het watersportparadijs voor jong én oud. Niet alleen op het grote open meer, maar ook rondom zijn vele mogelijkheden om heerlijk te varen.

Bekijk hieronder een aantal grote waterevents in Friesland die zeker een bezoekje waard zijn!

 • Verhalen van Leeuwarden, Historisch Centrum Leeuwarden

  Met Verhalen van Leeuwarden toont het Fries Museum voorwerpen, archiefstukken en schilderijen uit vooral de collecties van HCL en Fries Museum. Kom te weten wanneer de Oldehove scheef staat en waarom de stad 'Leeuwarden' genoemd is.

  Elke dag t/m 30 juni 2025 - Leeuwarden

 • Porseleinkoorts

  Bekijk topstukken uit wereldberoemde Europese porseleincollecties, die zelden tot nooit in Nederland te zien zijn! Tijdens Porseleinkoorts wordt het verhaal verteld van Augustus de Sterkste en Madame de Pompadour.

  Elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag t/m 1 september 2024 - Leeuwarden

 • De Elfstedentocht van 1954

  De Elfstedentocht van 1954

  Bezoek de tentoonstelling over de 10e Elfstedentocht! Bekijk prachtige foto's van de tocht van 1954 en de vier vitrines ingericht over de sportieve carrière van winnaar Jeen van den Berg.

  Elke dag t/m 31 oktober 2024 - Hindeloopen

 • Fierljepwedstrijden IJlst

  Fierljepwedstrijden IJlst

  Bekijk de spectaculaire sport fierljeppen! Tijdens de fierljepwedstrijd in IJlst gaan de beste fierljeppers van Friesland en Groningen de strijd met elkaar aan.

  25 mei, 29 juni, 24 juli en 10 augustus 2024 - IJlst

 • Wadlopen Schiermonnikoog

  Wadlopen Schiermonnikoog

  Zin in een actieve dag en heb je een goede conditie? Bewandel dan de overstreek! De tocht duurt c.a. 5,5 uur en heeft een lengte van 18 km. Wandel over de bodem van de Waddenzee, uitgestrekte zandplaten, door geulen en prielen en langs oester- en mosselbanken.

  1 mei t/m 17 oktober 2024 - Lauwersoog

 • HT Roeisloepenrace

  Na Hemelvaartsdag wordt de traditie van de Harlingen-Terschelling roeisloepenrace gehouden. De HT-Roeirace is een van de zwaarste roeiwedstrijden in het land. Tijdens deze zeer zware race roeien ongeveer 140 sloepen van Harlingen naar Terschelling. Met haar 32 km dwars over de Waddenzee is de race is een van de zwaarste roeiwedstrijden van het land. Of je de racers in Harlingen uitzwaait of op Terschelling opwacht, als toeschouwer wil je hier gewoon bij zijn.

  Jaarlijks – Harlingen, Terschelling

 • Skûtsjesilen, Fries Scheepvaartmuseum

  Wie Friesland zegt, zegt Skûtsjesilen. Het SKS (Sintrale Kommisje Skûtsjesilen), organisator van deze stoere zeilwedstrijden, bestaat al meer dan 75 jaar. Het Fries Scheepvaart Museum in Sneek toont de wereld van de Skûtsjesilers in een unieke tentoonstelling.

  3 t/m 16 augustus 2024 - Friesland

Oesterwandelingen

Oesterwandelingen

Met laagwater neemt local Gerrit je mee het Wad op. Gerrit is eilander, jutter en visserman, hij weet alles over het Wad, de getijden, wat er leeft en wat je daarvan kan eten. Je plukt je eigen oesters om ze vervolgens met de lekkerste ingredienten op smaak te maken en onbeperkt van je zelfgeplukte oesters te genieten .
Vlieland

Meer events & informatie
Elektrische sloep

Elektrische sloep

Van mei tot oktober is het mogelijk om onze LEKKER 750 CABIN ELECTRIC sloep vanaf onze ligplaats in Sneek te huren. Elektrisch aangedreven, opgeladen met stroom van onze zonnepanelen, en voorzien van generator waardoor u ook kunt bijladen (mocht dit noodzakelijk zijn) tijdens uw tocht. Geniet van de stilte door een dag, midweek, weekend of week onze sloep te huren.

Neem hier een kijkje